Mijn gezin is gek op spaghetti carbonara. Maar daar zit al gauw heel veel energie in door de slagroom eieren en het spek. En groenten……..? Eigenlijk zitten die er niet in.
Hier is nu een oplossing voor.
Deze spaghetti lijkt er erg op maar dan met meer groenten en minder energie. Ze vonden het allemaal erg lekker en zijn met deze variant ook erg tevreden.
Tevens heb ik voor de variatie i.p.v. spaghetti, tagliatelle gekozen.
Wat heb je nodig:
300gr tagliatelle
2 el olijfolie
300 gr champignons in plakjes
3 in ringen gesneden lente-uitjes
1 teentje knoflook in plakjes gesneden
375 gr soja kookroom light
1 tl maïzena
200 gr hamblokjes
400 gr maiskorrels
4 eetl geraspte Parmezaan
1 eetl fijngesneden peterselie
Bereiden:
- Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing.
- Bak ondertussen de ui in de olijfolie en voeg daarna de champignons en de knoflook toe.
- Meng de maïzena met een paar eetlepels kookroom en voeg de rest van de kookroom toe aan het champignon mengsel. Als dit kookt voeg dan het maïzena mengsel toe. Laat de saus al kokend indikken.
- Nu mogen de hamblokjes, mais en de zure room er bij.
- Nu mag alles bij elkaar: de pasta en de saus.
- Strooi op het bord de peterselie en 1 eetlepel parmezaan erover.
- Zelf vind ik het altijd heel lekker fris om er nog een salade bij te serveren.Smakelijk eten.