Een tropische verassing.

Een tropische verassing.

Bounty’s vind ik erg lekker, maar er zit erg veel suiker in. Nou zijn dadels ook erg zoet en ik gebruik ze vaker om iets te zoeten. Dus waarom ook niet voor een tropische verassing.

Heel eenvoudig. Om de dadels iets smeuïger te maken heb ik ze 2 uurtjes in heet water laten weken. Daarna gemengd met gemalen kokos.

Ik gebruikte 6 dadels en 100 gram kokos, maar als je het nog zoeter wilt of juist minder, dan gebruik je meer of minder dadels.

Met dit mengsel maak een vorm die jij wilt. En dat kan van alles zijn, bv een soort plat worstje (zoals bij de echte bounty), of een mini muffinvorm. Ik gebruikte bonbonvormpjes.

Zet deze dan even weg in de ijskast om op te stijven.

Ondertussen kun je de chocolade smelten. Ik gebruikte pure chocola van Tony Chocolony, waar ik erg fan van ben. Het smelten kan heel goed in de magnetron. Blijf er wel bij, want het kan heel erg snel gaan en dan zal de chocola verbranden.

Wanneer het kokos mengsel hard is geworden, doop je deze in de chocola (met 2 vorken) en leg deze op bakpapier om verder uit te harden.

Je kunt deze tropische verassing heel goed in de vriezer bewaren met een bakpapiertje erom.

Geniet er van.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *