Nou houd ik wel heel erg van koken, maar als je het druk hebt dan komt het koken voor het avondeten niet altijd uit. Dus ook ik houd van makkelijk en snelle recepten. Dit recept is dat zeker. Wel gebruikt ik zelfgemaakte pesto, omdat ik dat het lekkerst vind en meestal heb ik nog wel een potje in de koelkast staan. Als je dat niet hebt is de pesto van de Lidl een prima alternatief, en de prijs/ kwaliteit verhouding is prima. Ook is dit gerecht heel goed geschikt om nog die ene paprika of verdwaalde winterwortel in te verwerken.

 

Wat heb je nodig:

150 gr tagliatelle

1 eetl. olijfolie

2 ons kipfilet of kippendijenvlees (als je van malser houd)

1 ui

1 teentje knoflook

1 courgette

2 eetl. pesto

 

 

Hoe maak je het:

–      Zet alles klaar, snij de kip in stukje, snipper de ui en de knoflook en snij de courgette in stukjes.

–      Kook de tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing.

–      Bak de kip in de olijfolie aan en voeg dan de ui toe.

–      Bak tot de ui glazig ziet en voeg dan de knoflook toe.

–      Daarna mag de courgette erbij en bak alles beet gaar.

–      Als laatste roer de pesto erdoor en op smaak maken met nog een beetje peper.

–      Drapeer de tagliatelle op een bord en schep daar het kipmengsel over.

–      Lekker met een frisse salade.

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *